En välfylld orderbok och ett bra strategiskt beslut gör Skanska till en köpvärd aktie anser Di

Skanska-projekt

Dagens industri har gjort en analys av Skanska som mynnar ut i en köprekommendation med riktkursen 240 kronor på ett års sikt.

Dagens industri har gjort en analys av Skanska som mynnar ut i en köprekommendation med riktkursen 240 kronor på ett års sikt.

”Bolaget brukar få stryk av börsen, men nu väntar revansch. En välfylld orderbok, bra drag på den viktigaste marknaden och ett klokt strategiskt beslut ska lyfta aktien det kommande året.”

Dagens industri tar upp att Skanskas orderingång under det senatste kvartalet ökade med över 80 procent i USA. Detta samtidigt som byggverksamheten i USA har lyft rörelsemarginalen till över 4 procent. Det bådar gott för framtiden anser tidningens analytiker Ulf Petersson.

Bolaget har tidigare tagit det strategiska beslutet att fastigheter och målet är att ha en portfölj på 12-18 miljarder kronor. I analysen lyfts fram att Skanska länge har varit framgångsrikt inom fastighetsutveckling men att det sällan gett avtryck i aktiekursen, vilket sannolikt gör det klokt att bygga upp en portfölj av egna fastigheter med varaktiga vinster och stadigt kassaflöde.

Skanska-aktien stängde på 187,55 kronor i fredags.

Ulf Petersson kommenterar sin analys på Skanska.

Skanska AB

Skanska är ett projektutvecklings- och byggföretag, verksamt i Europa och Nordamerika.