Elanders: Börsveckan vs Penser

Penser Access höjde sitt motiverade värde för Elanders-aktien i början av veckan med en klart positivt syn, aktien har sedan dess gått ner något och Börsveckan gav den idag en avvakta-rekommendation.

Tidigare i veckan kom Penser Access med en uppdatering på Elanders efter att bolaget presenterat en bra rapport enligt analystjänsten. Aktien handlades då kring 147 kr och Penser Access höjde sitt motiverade värde till 200-210 kr.

“Vår långsiktiga syn på Elanders och logistikmarknaden är oförändrad – vi tror att behovet av en diversifiering av försörjningskedjorna kommer fortsätta driva ökat behov av logistikinvesteringar. Elanders är väl positionerade för att ta del av detta.”

Under veckan gick aktien ner och stängde på 136,80 kr i fredags. På lördagen gav Börsveckan sin syn på Elanders-aktien och där det blev en avvakta-rekommendation.


Läs även:

Redeye inleder bevakning av Fragbite Group med en positivt syn

Fortnox – väletablerat företag med stark tillväxt

Elanders AB

Elanders erbjuder globala integrerade lösningar inom supply chain management, print & packaging och e-commerce. Koncernen kan ta ett helhetsansvar för komplexa och globala leverans­åtaganden som omfattar bland annat inköp, lager, konfigurering, produktion och distribution. I erbjudandet ingår även hantering av beställningslösningar, betalningsflöden och efter­marknadstjänster för kundernas räkning.