Efter det stora kursfallet och emissionen, Midsona får köprekommendation

Livsmedelskoncernen Midsona har haft en riktigt tråkig utveckling vilket även återspeglats i aktiekursen. Nu ger Affärsvärlden en köprekommendation.

Livsmedelskoncernen Midsona har haft en riktigt tråkig utveckling vilket även återspeglats i aktiekursen. I december var bolaget även tvunget att göra en företrädesemission vilket pressade ner aktien ännu mer. Emissionen gjordes till 8,25 kr per aktie och intresset var så pass lågt att garanten Stena Adactum fick teckna en stor andel.

Idag kom dock Affärsvärlden med en analys som mynnade ut i en köprekommendation. Analytikern anser att det finns flera långsiktiga trender som talar för Midsona. De stigande priser på olika insatsvaror vi har sett över allt har även drabbat Midsona. Vd är dock tydlig med att deras ambition är att fullt föra detta vidare till nästa led. Affärsvärlden räknar med att företagets prishöjningar kommer att slå igenom stegvis under 2023 och stärka bolagets bruttomarginal.

Aktien steg idag 4,81 % och stängde på 9,37 kr.

Midsona AB

Midsona har en stark position på den nordiska marknaden med flera egna välkända varumärken inom områdena kost och hälsa, naturläkemedel, förkylning samt hygien.