Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

29 augusti 2016

Effektivisering av blodprov noteras på First North

Effektivisering av blodprov noteras på First North


Nyemissioner.se kan avslöja att Hemcheck ska notera sig på First North under första kvartalet 2017. Löser problemet med att obrukbara blodprover skickas på analys.


Fakta:

De största ägarna är Mathias Karlsson, Alfvén & Didrikson Invest AB, Almi Invest Norra Mellansverige AB och Olcon Engineering AB.

Varje år tas miljarder med blodprover i västvärlden. I genomsnitt är 5 % av alla blodprover obrukbara på grund av ett fenomen som kallas hemolys. De röda blodkropparna spricker i provröret och lämpar sig därför inte för analys, vilket är den vanligaste orsaken till att provsvar inte ges till behandlande läkare runt om i världen. I dagsläget upptäcks inte hemolys förrän provet är analyserat på laboratoriet, med stora onödiga kostnader och väntetider som följd. Med en vision att lösa detta problem grundande Mathias Karlsson, M.D., och Hjalmar Didrikson, privatinvesterare med bakgrund på bla EQT, år 2010 företaget Hemcheck.

Nyemissioner.se kan nu avslöja att Hemcheck under sommaren i år genomfört en private placement på 6 Mkr till en pre-money-värdering på 19 Mkr. Dessa pengar ska användas till att genomföra kliniska studier, ordna CE-märkning och färdigställda utvecklingen av en avläsare.

Under första kvartalet 2017 är det dags för en publik emission i samband med en notering på First North. Målet är att till en pre-money-värdering på 35 Mkr göra en nyemission på 25 Mkr, med teckningsoptioner som kan inbringa lika mycket till längre fram.

Marknadsintroduktion av bolagets produkter är planerad att inledas i mitten av 2017 på den Skandinaviska marknaden, för att ett år senare ta steget vidare ut i världen.

Vi på Nyemissioner.se har inte kompetensen att avgöra hur svårt det är framgångsrikt slutföra och lansera produkten, men om den fungerar som tänkt borde det vara något som intresserar marknaden. Saker som minskar kostnader och krångel i sjukvården är rimligtvis av intresse.


Läs även:

Företag inom smarta hem siktar på notering

Ett nytt Fingerprint siktar på börsen

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials - Intervju med VD inför notering

Leading Edge Materials är ett kanadensiskt gruvbolag med tillgångar i främst Sverige. Bolaget har tillgångar inom brett spektrum, fokus är grafit, sällsynta jordartsmetaller, litium, kobolt och tungsten. Bolaget är noterat på TSX Venture i Kanada men planerar att parallellnotera sig på First North innan 2017 är slut.

Följ oss