Ectin Research lämnar aktiemarknaden

Lämnar marknaden

Ectin Research har skickat in en ansökan om att avnoteras. Det var inte helt oväntat eftersom bolaget nyligen meddelat att kassan snart är slut.

Ectin Research meddelade för tre veckor sedan att kassan tar slut om två månader. Nu har bolaget meddelade att de skickat in en ansökan om att avnoteras. Den formella orsaken som anges är att

”Beslutet är en konsekvens av att Ectins styrelse anser att bolaget inte längre uppfyller Spotlights noteringskrav på minst 100 aktieägare som innehar aktier till ett värde av 2 000 SEK eller mer och därmed har Ectin påbörjat en process för avnotering av bolagets aktie.”

Den mer praktiska orsaken är självklart att bolaget har slut på pengar och inte hittat någon väg att få in några nya. Den stora frågan för aktieägarna nu är självklart om avnoteringen följs av en likvidering alternativt konkurs, eller om det finns möjlighet att hålla liv i bolaget i onoterad miljö och kanske hitta någon investerare.

Ectin Research AB

Ectin Research är ett läkemedelsföretag som utvecklar läkemedelskandidaten MFA-370. MFA-370 har i prekliniska studier påvisat lovande potential i behandlingsterapi för metastaserad blåscancer och cancerformerna bröst-, kolorektal- och prostatacancer.