Dicot får teckna-rekommendation av Börsplus

Nyemissionen i Dicot får en teckna-rekommendation av Börsplus.

Börsplus ger en teckna-rekommendation för nyemissionen som just nu pågår i Dicot. Med tanke på att aktien handlas till en kurs långt över emissionskursen på 2,60 kr så lär det vara svårt att få tilldelning utan företrädesrätt. Men vill man följa rådet så kan man alltid testa att skicka in en teckningsanmälan utan företrädesrätt. Eller så försöker man köpa teckningsrätter om priset på dem skulle komma ner, det brukar ju ibland kunna uppstå en konstig prissättning när bankerna säljer teckningsrätterna som deras kunder inte använder.

Börsplus skriver:

”I vår förra analys påpekade vi att aktieägarna i Dicot skulle vara beredda att skjuta till minst ett par kronor per ursprunglig investerad krona i bolaget. Där är vi nu. Det finns betydande uppsida i Dicot om allt går bolagets väg”, skriver Börsplus i en analys och fortsätter:

”På kurs 4,50 kronor är Dicot för högt värderat för en köprekommendation. Aktien kan däremot vara en chansning om man kan komma in nära teckningskursen (2,60 kr) till exempel genom att teckna utan företräde eller köpa billiga teckningsrätter i slutet av teckningsperioden.”

 

Läs även: Läkemedlet som ger äldre spontaniteten tillbaka (sponsrad artikel)

Dicot Pharma AB

Dicot Pharma utvecklar läkemedel för återförd och normaliserad funktion vid erektionsstörningar. Dicot Pharma AB hette tidigare Dicot AB.