Dexplora – Fantastiska entreprenörer får finansiering

Det blev ingen börsnotering av det superhäftiga svenska företaget The Astonishing Tribe, företaget köptes i stället upp av Blackberry. Men nu är grundar-teamet tillbaka med Dexplora och tjänsten GetSalesDone.

Grundarna bakom den tidigare svenska [u][url=http://nyemissioner.se/planerad-notering/tat_the_astonishing_tribe_ab/692]börskandidaten The Astonishing Tribe (TAT)[/url][/u] är tillbaka. Det blev aldrig någon börsnotering av TAT, det hyllade företaget köptes i stället upp av Blackberry.

Efter att ha stannat kvar en tid inom Blackberry är grundar-teamet nu tillbaka med ett nytt företag kallat Dexplora och tjänsten GetSalesDone.

TAT kom att stå bakom användargränssnittet i många av världens mobiltelefoner och hos Blackberry har TAT skapat ett hyllat gränssnitt. Med GetSalesDone är det i stället “användargränssnittet” hos CRM-system som ska revolutioneras.

Säljare ogillar ofta de CRM-system som chefer och företagsledningar tvingar på dem. Det är inte bra för säljarna. Och om de som ska knappa in uppgifterna i systemet ogillar det, då blir det dåliga data, vilket gör att dåliga data ligger till grund för vad som kommer ut på andra sidan.

[b]1,2 miljoner dollar från välkända namn[/b]

Dexplora meddelade idag att investerare har gått in med 1,2 miljoner dollar. Pengarna kommer från de välkända VC-bolagen Creandum och DN Capital, samt från tolv privatinvesterare, bland andra Chris Perret (tidigare grundare och VD för Nukona som köptes av Symantec), Adrian McDermott (SVP för ZenDesk) och John Taysom (en av de första investerarna i Yahoo).

Pengarna ska användas till att lansera GetSalesDone i UK och USA samt för att anpassa det till ytterligare CRM- och affärssystem.

Dexplora har valt att inte utveckla något eget CRM-system, utan GetSalesDone ligger ovanpå andra system och ger systemen ett mänskligare gränssnitt. Idag finns det för Salesforce.com.

Genom att inte göra sig till en konkurrent till branschens jättar, utan att i stället göra en tjänst som gör jättarnas system bättre, borde vägen framåt bli mindre kostsam.

[b]Från ledsamhet till glädje[/b]

Här på Nyemissioner.se blev vi riktigt ledsna när TAT valde att låta sig köpas upp av Blackberry. I stället för en börsnotering av ett superhäftigt svenskt företag så blev det en utvecklingsavdelning på ett kanadensiskt problemföretag på ruinens brant. Därför känns det verkligen glädjande att gänget är tillbaka med ett nytt spännande företag.

Läs även: [u][url=http://nyemissioner.se/nyhet/%C3%96vertecknad_nyemission_i_gavagai/151]Övertecknad nyemission i Gavagai[/url][/u]