Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

8 juni 2015

Collector köpvärd inför notering

Collector köpvärd inför notering


Collector noteras på börsen den 10 juni och Dagens Industris analytiker Ulf Petersson rekommenderar att man tecknar sig för aktier inför det.


Collector erbjuder olika former av finansiella tjänster och fick nyligen banktillstånd. Den 10 juni noteras bolaget på Stockholmsbörsen och fram till klockan 17:00 den 8 juni erbjuds båda nya och befintliga aktier ut. Rekommendationen kom några timmar innan teckningstiden stänger, men även om du inte hinner teckna så kan det ju vara en bra referens efter noteringen.

Dagens Industris analytiker Ulf Petersson har gått igenom erbjudandet och rekommenderar i Analyspodden att man tecknar sig. Han lyfter fram att bolaget har en fantastisk historik och att han fick ett bra intryck av ledningen. Vidare är han positiv till att inga stora utförsäljningar görs utan att huvudägaren är långsiktig, samt att erbjudet har fått ett fast pris på 55 kr istället för ett intervall. Dessutom är aktiemarknaden i största allmänhet positiv. Han säger dock att det är en aktie man ska teckna, men sedan får man inte glömma bort den, för långsiktigt kommer det att komma en kris i branschen.

Läs även: Teckna inte Nobina inför börsnoteringen

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Norditek

IPO-intervju med vd för Norditek

Norditek är ett miljöteknikbolag med fokus på mobila och flexibla återvinningsanläggningar inom segmenten avfall, grus och berg och biomassa. Företaget gör nu en IPO på First North. Här blir vd Daniel Carlberg intervjuad om verksamheten.

Följ oss