Cline Scientific går i konkurs, lyckades inte få mer finansiering

Plånboken är tom

Cline Scientific har under en längre tid kämpat med att få finansiering. Idag tog det tyvärr slut, bolaget lämnade in en ansökan om konkurs som senare under dagen godkändes.

För ett drygt år sedan kämpade Cline Scientific med att få en företrädesemission i hamn och lyckades till slut med nöd och näppe. Sedan dess har arbetet fortsatt att anskaffa kapital, men idag tog det tyvärr slut, bolaget ansökte om konkurs.

Nedan är vad bolaget skriver:

”Orsaken till konkursansökan är att Cline inte har lyckats att lösa den finansiella situation som tidigare kommunicerats under första hälften av 2024. Bolaget står inför fortsatta utvecklingskostnader i de två projekt som drivits, StemCART och CellRACE, som kraftigt måste ökas för att ta dessa framåt och sålunda behövde finansiering av dessa projekt säkras för att det skall vara meningsfullt att fortsätta verksamheten. Under de senaste två årens finansiella klimat har detta inte varit möjligt, de olika försök som gjorts har endast resulterat i mindre mängder kapital vilket gjort situationen för fortsatt drift ohållbar.”

Cline Scientific AB

Cline Scientific utvecklar avancerade cancerdiagnostik och stamcellsterapier. Clines patenterade ytnanoteknologi erbjuder nya lösningar på kritiska utmaningar för cellbaserade produkter och processer inom life science.