Cinis Fertilizer verkar inte leverera enligt plan

Cinis Fertilizer ska sedan tre månader tillbaka producera och leverera i en takt som motsvarar två fartyg per månad. Enligt FYR Research har dock inte ett enda fartyg anlänt.

Analytikern som går under namnet FYR Research har tidigare gjort en kritisk analys av Cinis Fertilizer där bolagets antaganden, mål och planer ifrågasätts. Den bild bolaget tidigare målat upp om att allt är klappat och klart har väl också börjat krackelera.

Nu tar FYR Research upp att Cinis Fertilizer ska producera en volym som motsvarar två fartyg per månad. Köparen Van Iperen har sagt att det första fartyget skulle anlöpa ”senare den här månaden” och att man innan det skulle ta emot en leverans per lastbil på någon promille av den planerade volymen. Problemet är att det nu har gått tre månader och att det enligt FYR Research inte har anlänt något fartyg.

Det låter oavsett vad inte bra. Ännu läskigare vore det om Van Iperen efter mikroleveranserna inte är nöjda med kvaliteten.

Cinis Fertilizer AB

Cinis Fertilizer producerar konstgödsel genom att återvinna restprodukter från andra industrier, så som pappersindustrin eller batteritillverkare.