Chemring, ett försvarsbolag med både utdelning och potential – köp aktien säger Di

Chemring Nobel-anläggning

Letar du efter bra aktier inom försvarsindustrin? Dagens industri ger nu en köprekommendation till aktien i Chemring Group som är noterad på Londonbörsen.

Letar du efter bra aktier inom försvarsindustrin? Dagens industri ger nu en köprekommendation till aktien i Chemring Group som är noterad på Londonbörsen.

”Ukrainakriget har ritat om spelplanen helt och hållet – även på börsen. Di har därför hittat en doldisaktie som bjuder på fina utdelningar och återköp. På sikt har den goda möjligheter att dubblas när bolaget skördar frukterna av en supercykel som lär vara minst ett decennium.”

Den riktiga juvelen inom Chemring Group är Energetics-delen av affärsområdet Countermeasures & Energetics som nu är redo att skörda frukterna av en supercykel. Den verksamheten har sitt ursprung i en verksamhet i Norge som bolaget köpte år 2007, som för övrigt kan spåra sin historia till slutet av 1800-talet och Nobelchefen Carl Wennerström.

Di spår att bolagets nettoresultat stiger, vilket gör att P/E-talet faller från 26,3 räknat på 2023 års vinst, till att bli 16,4 räknat på Di:s vinstprognos för 2024 och 14,0 räknat på prognosen för 2025. Di skriver att det inte är något reapris på aktien, men att ett starkt kassaflöde som används smart är en vinnare över tid. Så förutom utdelning kan aktieägaren sikta på att aktien dubbleras på fem års sikt.

P.S. Som Di:s analytiker Johan Wendel påminner om, utländska aktier med utdelning köps smidigaste via kapitalförsäkring, för då sköter banken arbetet med att hantera källskatten.

Aktien stängde veckan på 344 pence.