ChargePanel har ordnat finansiering

ChargePanel meddelade under söndagskvällen att man har ordnat finansiering i två delar. Ett konvertibellån och en teckningsförbindelse för TO1-optioner.

ChargePanel meddelade under söndagskvällen att man har ordnat finansiering i två delar. Den första delen är ett konvertibellån på 6 miljoner kronor som ersätter det konvertibellån man upptog för ett år sedan.

Det är dyrt att vara fattig, så lånet löper med en ränta om 1,25 procent per påbörjad månad från och med juli 2024. Vidare får ChargePanel betala en uppläggningsavgift på 5 procent på lånebeloppet. Lånet kan konverteras till aktier från och med dagen för registrering av emissionsbeslutet till och med lånets förfallodag den 30 juni 2025 till en konverteringskurs om 1,60 kronor per aktie.

Den andra delen av finansieringen är att befintliga aktieägare har förbundit sig att använda sina teckningsoptioner. KG Knutsson Aktiebolag ska nyttja 1 600 000 stycken TO1 (vilket med dagens aktiekurs innebär 1 miljoner kronor) och Skandnet Group AB ska använda motsvarande 1 miljoner kronor. Lösenperioden är under första hälften av september.

Chargepanel-aktien stängde på 1,45 kronor i fredags, att jämföras med 5,90 kronor som var IPO-kursen i slutet av 2021.

ChargePanel AB

ChargePanel (Repayal) erbjuder en mjukvaruplattform för laddning av elfordon. Plattformen erbjuder white label-lösning, anslutning till globalt roamingnätverk av laddstolpar, samt är oberoende av både elbolag och hårdvarutillverkare.