Brighter har fått en order värd 24,5 miljoner kronor

Brighter är ett företag som utvecklar och kommersialiserar innovativa lösningar för egenvård av diabetes. Nu har företaget fått en riktig genombrottsorder värd 24,5 miljoner kronor.

Rubin Medical har lagt en första order om 5000 stycken Brighter One för den nordiska marknaden, en produkt för egenvård av diabetes som lanseras i slutet av 2012.

”Vi är verkligen ivriga att få börja marknadsföra Brighter One i Norden” säger Mikael Cederhag, grundare och ägare av Rubin Medical.

Värdet på affären gäller inte bara själva produkten Brighter One, utan även blodsockertester till denna. Vid normal användning förbrukar en användare av Brighter One mellan 2-15 blodsockertest om dagen. En försiktig prognos enligt Brighter ger att ordern beräknas generera en omsättning på åtminstone 24,5 miljoner kronor över en period av drygt 24 månader.

”Det glädjer mig att ha första ordern på plats och jag längtar verkligen efter att få skeppa ut den så snabbt som möjligt. Enkom med denna order i ryggen vet vi att vi kommer stå på stadiga ben direkt.” säger Truls Sjöstedt VD.

På de nordiska marknaderna finns det ungefär 1,5 miljoner diabetiker och närmare 500 000 beräknas vara insulinbehandlade. Brighter räknar med att få ytterligare 25.000 användare av Brighter One på den Nordiska marknaden under de två första åren.

Brighter AB

Brighter utvecklar och kommersialiserar produkter för egenvård av diabetes.