Bra tillfälle att köpa det renodlade försvarsbolaget Mildef anser Dagens industri

Ruggad dator för försvaret från Mildef

Mildef är ett renodlat försvarsbolag som går bra men vars aktie har gått ner nästan 20 procent det senaste året. Bra tillfälle att köpa anser Dagens industri.

Mildef är ett renodlat försvarsbolag som går bra men vars aktie har gått ner nästan 20 procent det senaste året. Dagens industri har gjort en analys och ger en köprekommendation, anser att det är ett utmärkt tillfälle att komma in i aktien.

Det är strukturell tillväxt i många år framöver och försvarsmakter digitaliseras allt mer. Bolaget har starka marknadspositioner och kundrelationer som är långa.

Mildefs kundlista är tung, bland annat har man svenska, tyska, amerikanska och brittiska försvaret som kunder, och bland företag som har man bland annat Saab, BAE Systems, Lockheed Martin och General Dynamics som kunder. Dagens industri tar även upp att Mildefs orderstock är på en ny rekordnivå, nästan 1,5 miljarder kronor.

Dagens industri konstaterar att aktien inte är billig med p/e 40, men att man inte ska låta sig stoppas av det då det kommer att falla kraftigt i takt med att vinsten ökar. Årets vinst per aktie spår Di kommer att vara nära förra årets 1,72 kronor mot 1,71 kronor. Men nästa år förväntar man sig att den ökar till 2,35 kronor, och sedan 3,51 kronor och 5,13 kronor år 2027.

Mildef-aktien stängde i fredags på 67,70 kronor.

MilDef Group AB

MilDef är en leverantör av taktisk IT för krävande miljöer till säkerhets- och försvarskunder. Taktisk IT inkluderar ruggad elektronik, mjukvara och tjänster. Produktportföljen sträcker sig över samtliga ingående delar i ett IT-system, från servrar och klientdatorer till nätverksutrustning och intelligenta skärmar.