Bolag med tung ägarlista noterar sig på First North

Rolling Optics noterar sig på First North genom att överta ICTA:s plats. Ägarlistan ska bestå av ovanligt många kända namn från svenskt näringsliv.

Rolling Optics utvecklar, designar, producerar och säljer produkter inom visuell autentisering, baserat på egenutvecklad och patenterad teknologi inom mikrooptik. Det låter inte så spännande, men marknaden för att säkerställa att fysiska produkter är äkta är stor och växande, och Rolling Optics ska dessutom kunna göra det på ett snyggt sätt.

Vi hör att ägarlistan ska bestå av ovanligt många kända namn, och då menar vi inte en viss författare, utan det ska vara som en lista över de tyngre namnen i Svenskt näringsliv. I pressmeddelandet framgår att familjen Salén äger 4 % och familjen Hans Rausing 4 %.

Rolling Optics har tydligen varit på gång med en notering under ett par år men hela tiden ska något ha kommit i vägen. Nu gör man i stället en snabb direktnotering på First North genom att överta ICTAs plats. ICTA har sålt sin verksamhet och delat ut tillgångarna, kvar finns ett skal som är noterat på Nasdaq Stockholm. I samband med detta omvända förvärv så flyttar bolaget till First North. ICTAs nuvarande aktieägare kommer efter transaktionen att äga 10,6 %.

ICTA tar formellt beslut den 26 maj och den 27 maj handlas aktien på First North efter en flytt från huvudlistan.


Läs även: SaaS-bolaget Invajo gör en IPO, intervju med vd

Rolling Optics International AB

Rolling Optics utvecklar, designar, producerar och säljer produkter inom visuell autentisering, baserat på egenutvecklad och patenterad teknologi inom mikrooptik.