Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 november 2022

Börsveckan förändrar rådet för tre aktier

Börsveckan förändrar rådet för tre aktier


Börsveckan förändrar råden för aktierna i Betsson, Vimian och Meko.


Börsveckan tar efter en uppgång på 20 procent bort köprådet för Betsson och sänker till Avvakta. Turkiet står för en väldigt stor andel av bolagets vinst och det är en politisk krutdurk som kan explodera.

Vimian-aktien har stigit 35 procent sedan Börsveckan satte en köprekommendation. Med fallande marginaler och en låg organisk tillväxt har värderingen blivit för hög och tidningen sänker därför rekommendationen till Avvakta.

Börsveckan tar bort köprådet för Meko och tar hem en vinst på 30 procent. "Vi är inte särskilt bekväma att syna bokslutet som skulle kunna innehålla en del sura karameller nu när förvärvet ska integreras samtidigt som vi går in i en tuffare ekonomisk miljö."


Läs även: Di ger entusiastisk köprekommendation till Xvivo

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med VD för LumenRadio

IPO-intervju med VD för LumenRadio

LumenRadio utvecklar och säljer tillförlitliga trådlösa produkt-till-produkt-uppkopplingar för verksamhetskritiska applikationer inom Internet of Things (IoT). LumenRadio erbjuder skalbara lösningar som bygger på en egenutvecklad och patenterad teknik för tillförlitlig trådlös dataöverföring på de öppna frekvensbanden, vilket ersätter traditionella kablar för styrning och automation. Intervju med vd Alexander Hellström i samband med IPO på First North.

Följ oss