Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

11 maj 2020

Biofrigas IPO får neutral rekommendation av analytiker

Biofrigas IPO får neutral rekommendation av analytiker


Affärsvärlden har tittat närmare på Biofrigas IPO och kommer fram till betyget 3 av 6, vilket är en neutral rekommendation, en svagt negativ sådan.


Biofrigas erbjuder nyckelfärdiga anläggningar som gör det möjligt att tillverka, uppgradera och förvätska biogas för småskalig produktion i exempelvis lantbruk, mindre reningsverk och industri. Biofrigas gör nu en IPO på 17 Mkr inför en listning på Spotlight den 18 juni. Teckningstiden pågår till och med 22 maj och priset per aktie är 4,70 kr. Men hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden har tittat närmare på erbjudandet och kommer fram till betyget 3 av 6, vilket är en neutral rekommendation, en svagt negativ sådan.

Affärsvärlden konstaterar att Biofrigas har en intressant produkt och att framtiden för flytande biogas ser lovande ut. Men skriver även att

"Nackdelen är att produkten är obeprövad och många osäkerheter kvarstår. Efterfrågan från lantbrukarna kommer också vara beroende av möjligheterna till statligt stöd."


Se en video där vd presenterar verksamheten på 2 minuter.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Lipum

IPO-intervju med vd för Lipum

Intervju med Einar Pontén, vd för bioteknikföretaget Lipum i samband med IPO på First North. Lipum har utvecklat SOL-116 som är en biologisk läkemedelskandidat för behandling av sjukdomar som reumatoid artrit (RA) och juvenil idiopatisk artrit (JIA).

Följ oss