Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

11 maj 2020

Biofrigas IPO får neutral rekommendation av analytiker

Biofrigas IPO får neutral rekommendation av analytiker


Affärsvärlden har tittat närmare på Biofrigas IPO och kommer fram till betyget 3 av 6, vilket är en neutral rekommendation, en svagt negativ sådan.


Biofrigas erbjuder nyckelfärdiga anläggningar som gör det möjligt att tillverka, uppgradera och förvätska biogas för småskalig produktion i exempelvis lantbruk, mindre reningsverk och industri. Biofrigas gör nu en IPO på 17 Mkr inför en listning på Spotlight den 18 juni. Teckningstiden pågår till och med 22 maj och priset per aktie är 4,70 kr. Men hur ska då en investerare agera?

Affärsvärlden har tittat närmare på erbjudandet och kommer fram till betyget 3 av 6, vilket är en neutral rekommendation, en svagt negativ sådan.

Affärsvärlden konstaterar att Biofrigas har en intressant produkt och att framtiden för flytande biogas ser lovande ut. Men skriver även att

"Nackdelen är att produkten är obeprövad och många osäkerheter kvarstår. Efterfrågan från lantbrukarna kommer också vara beroende av möjligheterna till statligt stöd."


Se en video där vd presenterar verksamheten på 2 minuter.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

Detta är Ependion

Detta är Ependion

Ependion, som tidigare hette Beijer Electronics Group, är en växande global teknikkoncern som erbjuder digitala lösningar för säker kontroll, styrning, visualisering och datakommunikation för industriella tillämpningar i miljöer där tillförlitlighet och hög kvalitet är kritiska faktorer. Bland kunderna finns några av världens ledande företag. Ependion består av självständiga affärsenheter och har en omsättning på över 2,1 miljarder kronor 2022 samt dryga tusentalet medarbetare. Ependions VD Jenny Sjödahl presenterar verksamheten.

Följ oss