Bilia är en köpvärd aktie med bra direktavkastning anser Dagens industri

En Bilia-bilhall

Bilia är en lågt värderad aktie med en direktavkastning på nästan 6 procent. Köp säger Dagens industris analytiker.

Dagens industri har gjort en analys av Bilia som mynnar ut i en köprekommendation för aktien till medelrisk. Analytikern Ulf Petersson räknar med att aktien når 140 kronor inom ett år, vilket är den tidshorisont som Veckans aktie-analyserna har. Att jämföra med fredagens stängningskurs på 121,90 kronor. Till det kommer även en föreslagen utdelning som motsvarar en direktavkastning på nästan 6 procent.

”Sammantaget räknar Di med att nettovinsten ökar med närmare 20 procent till 1,1 miljarder kronor. Det motsvarar en vinst per aktie på drygt 12 kronor efter skatt. Det ger i sin tur ett p/e-tal på strax under 10 gånger vinsten, vilket är lågt givet den vinststabilitet som servicemarknaden innebär.”

Förutom att vinsten förväntas stiga och att aktien har en hög direktavkastning så är det positivt att företaget är en branschledare. På den negativa sidan finns en krympande bilmarknad på kort sikt i Sverige, en återhållsam konsumtion bland privatpersoner och att investerare visar ett ointresse för aktien.

Analytikern Ulf Petersson pratar om analysen

Bilia AB

Bilia är en av Europas största helhetsleverantörer för allt som rör bilägandet med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar. Företaget erbjuder bilägaren service och reparationer, drivmedel, biltvätt, hyrbilar, däck och hjul, fälgrenovering, biltillbehör, bilvård, lackering, glasbyten och bildemontering med mera. Bilia har cirka 160 anläggningar i Sverige, Norge, Luxemburg och Belgien samt en auktionssajt i Sverige.