Även Affärsvärlden tycker att något känns konstigt med Mindark

Entropia Universe från Mindark

I slutet på mars så tog vi upp att något känns konstigt med Mindark. I en färsk analys så är Affärsvärlden inne på samma spår.

I slutet på mars så tog vi upp att något känns konstigt med Mindark. Det handlade bland annat om att VD lämnat företaget på dagen utan någon förklaring, att ägarbilden är annorlunda, att företaget säger upp så mycket personal, samtidigt som bolaget är inne i ett stort teknisk plattformsbyte.

Igår publicerade Affärsvärlden en analys på Mindark med en avvakta-rekommendation. Man tar bland annat upp att Mindark bytte ut hela sin styrelse i början av maj, och att denna lagt om bolagets redovisning till att bli mer aggressiv.

”Samtidigt är det mycket som är oklart när det gäller den nya styrelsens nya strategi för bolaget med stora nedskärningar, nyckelpersoner som lämnat bolaget och ny mer aggressiv redovisning. Magkänslan kring detta är inte vidare bra, och för vår del är det svårt att vara positiva till aktien med så omfattande frågetecken. Vi är neutrala till Mindark”

Mindark PE AB

Utvecklar och driver onlinevärlden Entropia Universe, ett så kallat MMORPG.