Arlandastad Groups IPO får ingen teckna-rekommendation av analytiker

Arlandastad Group gör en IPO på First North. Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och ger det en neutral rekommendation. Börsveckan råder att inte teckna.

Arlandastad Group utvecklar fastighetsprojekt och äger även fastigheter. Företaget gör en noteringsemission på 529 Mkr och noteras sedan på First North den 15 september. Hur ska då en investerare agera?

SBB i Norden AB samt Prior & Nilsson Fonder har åtagit sig att teckna aktier i erbjudandet till ett värde om totalt cirka 338,5 Mkr.

Affärsvärlden – Neutral

Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på erbjudandet och landar i neutral rekommendation.

”Fastighetsutveckling är knepigt och utöver rabatten på aktien är vi inte särskilt lockade av fastighetsbeståndet och de projekt som är på gång i närtid. Som ett återhämtningscase är det möjligt att aktien blir bra när aktiviteten kring Arlanda drar igång igen. Det räcker dock inte för att teckna aktien och vi fegar ur med en neutral hållning till Arlandastad Groups notering”

Börsveckan – Teckna inte

Börsveckan rekommenderar sina läsare att inte teckna Arlandastad Group.

Se även:

IPO-intervju med vd för Arlandastad Group

Kjell & Companys erbjudande inför noteringen får teckna-rekommendation av analytiker

Bolag av olika storlekar som ska noteras i närtid

Noteringen av Sound Dimension får neutral rekommendation av analytiker

Arlandastad Group AB

Arlandastad Group kontrollerar 241 hektar sammanhängande mark i Arlandaområdet och den nya flygplatsstaden Airport City Stockholm. Här finns redan etablerade koncept och fastigheter och ledig mark för nya etableringar. Arlandastad Group AB hette tidigare Arlandastad Holding AB.