Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

29 juni 2021

Analytiker positiva till Profotos notering

Analytiker positiva till Profotos notering


Profoto gör en IPO och noterar sig på Nasdaq Stockholm. Både Affärsvärldens och Dagens Industris analytiker är positiva till erbjudandet.


Profoto grundades för mer än 50 år sedan och har sedan dess varit världsledande inom ljussättningsprodukter för professionella fotografer. Företaget gör nu en IPO på 1 082 Mkr bestående av befintliga aktier som säljs av ägare, och sedan noteras företaget på Nasdaq Stockholm den 1 juli. Lannebo Fonder AB, Svolder AB, Herenco Holding och Strand Kapitalförvaltning har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för ett belopp om totalt 500 Mkr. Men vad säger analytikerna?

Affärsvärlden - Teckna

Affärsvärlden ger rådet att teckna och ser en uppsida på omkring 25 procent i sitt huvudscenario.

"Allt som allt är bolaget med sin premiumnisch och starka varumärke intressant. Ytterligare ett plus är ett högt insiderägande"

Dagens Industri - Teckna

Dagens Industri anser att aktien är intressant.

“Håller bolaget samma tempo året ut som under första kvartalet motsvarar det 21 gånger nettovinsten. Antar vi att Profoto 2023 kommer tillbaka till samma vinst som 2019 sjunker p/e-talet till 15. Det är inte särskilt dyrt.”


Läs även:

11 kommande noteringar under juli

Pila Pharmas IPO får neutral rekommendation av Affärsvärlden

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

IPO-intervju med vd för Genetic Analysis

IPO-intervju med vd för Genetic Analysis

Genetic Analysis affärsmodell är att utveckla, dokumentera, tillverka och marknadsföra IVD-produkter (In vitro-diagnostik) genom en egen värdekedja. Företaget gör nu en IPO på Spotlight och här blir vd Ronny Hermansen intervjuad.

Följ oss