Amniotics har finansiering till slutet av juni

Fem i tolv

Amniotics har förlängt lån och fått en beställning på tjänster från Magle Chemoswed, har nu finansiering till slutet av juni.

Aktieägarna i Amniotics började förra året tappa intresse att fortsätta finansiera bolaget. En kanske inte så rolig utväg, men ändå någon form av utväg, kom denna vår då Magle Chemoswed lade ett bud på Amniotics till 0,004 kr per aktie. 63,1 procent av aktierna tackade ja, men villkoret var minst 90 procent, varför budet föll.

Idag meddelade Amniotics att de fått en förlängning på det utestående lånet på 3,3 miljoner kronor från Buntel AB till den 30 juni. Samtidigt fortsätter Magle Chemoswed att köpa tjänster från Amniotics vilket förväntas ge 1 miljoner kronor för juni.

Amniotics styrelse fortsätter att försöka ordna finansiering, men har hittills inte fått napp och ser stora svårigheter. Om Amniotics har ett fortsatt intresse av verksamheten så finns det rimligtvis kreativa lösningar på att uppnå ett övertagande. Att låta verksamheten gå i konkurs när det ändå finns ett företag som vill driva den vidare känns onödigt.

Amniotics AB

Amniotics har patentsökt en metod för att tillvarata nyupptäckta stamceller ur fostervatten. Amniotics AB hette tidigare Longboat Amniotics AB. Longboat Amniotics AB hette tidigare Longboat Explorers AB.