Aktien i Sileon handlas under priset i företrädesemissionen

BNPL-företaget Sileon gör en företrädesemission på 57 miljoner kronor, aktien handlas dock nu under emissionskursen. 90,8 procent av emissionen är säkerställd.

Sileon är idag ett företag som erbjuder en så kallad BNPL-produkt, vilket är en förkortning för Buy Now Pay Later, dvs den typ av betaltjänst som Klarna blev stora med. Sileon har haft svårt att få fart på affären och satsar numera på att kortutgivande banker ska erbjuda en sådan tjänst med Sileon som underliggande plattform.

Sileon gör nu en företrädesemission på 57 miljoner kronor för att betala tillbaka skulder och finansiera satsningen. Aktieägare får teckna 9 nya aktier för varje 4 de ägde, dvs utspädningen blir stor om de inte deltar. Priset per aktie i emissionen är 50 öre.

Aktien stängde idag på 49 öre och var som lägst nere på 48,8 öre, dvs aktiekursen är lägre än priset per aktie i emissionen. Sileon kommer dock att få in minst 90,8 procent av kapitalet då emissionen är säkerställd via garantiåtaganden och teckningsförbindelser.

Sista teckningsdag är onsdag den 17 juli.

Sileon AB

Sileon erbjuder en BNPL-produkt (Buy Now Pay Later) som tjänst till andra företag som kan erbjuda den till sina kunder. Sileon AB hette tidigare Paynova AB.