Affärsvärldens analytiker slaktar Meds Apoteks värdering inför noteringen

Meds Apotek gör en direktnotering på First North. Affärsvärldens analytiker anser att aktien är värd betydligt mindre än vid nyemissionen tidigare i år.

Meds Apotek är ett online-apotek som säljer receptbelagda och receptfria läkemedel. Företaget har haft framgång på marknaden och har många välkända ägare. För en vecka sedan meddelade företaget att de ska göra en direktnotering på First North den 1 september.

Men några dagar senare meddelade företaget att de skjuter på noteringen till första veckan i oktober då intresset för noteringen var så stort och att bolaget därför vill hinna presentera verksamheten för fler investerare. Den första delen av förklaringen låter otroligt konstig. Men vill man vara vänligt inställd så kan det påpekas att bolaget inte har anlitat någon finansiell rådgivare för noteringen utan bara en legal, och har man sparat några miljoner i kostnader så tappar man väl lite hålla-i-handen-hjälp.

Affärsvärlden slaktar värderingen

När Meds gjorde en nyemission i mars så var priset per aktie 80 kr. Affärsvärlden lyfter fram att bolaget har uppvisat en stark tillväxt de senaste åren men gillar inte alls aktien på 80 kr utan tycker att den möjligtvis är intressant på 50 kr.

”Direktnoteringskonceptet är inget givet recept för framgång. Likviditeten riskerar att bli klen. Förlusttakten är också hög. Vår syn är att Meds-aktien borde värderas med en tydlig rabatt relativt teckningskursen (80 kronor) i senaste rundan. Aktien kan möjligheten vara intressant kring femtiolappen”


Läs även:

Tre spännande direktnoteringar närmar sig

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Meds Apotek AB

MEDS är ett online-apotek som säljer receptbelagda och receptfria läkemedel.