Adtraction får en teckna-rekommendation av analytiker

Adtraction gör en IPO på First North. Affärsvärldens kommer i en analys fram till en teckna-rekommendation.

Adtraction är en plattform inom digital marknadsföring via partners i Norden. Företaget gör nu en IPO på 181 miljoner kronor till 60 kronor per aktie med sista teckningsdag den 6 december och noteras sedan på First North den 7 december. Hur ska då en investerare agera?

RoosGruppen AB, Concejo AB och Bang-Melchior Holding AB har åtagit sig att teckna aktier för 125,7 miljoner kronor.

Affärsvärlden – Teckna

Affärsvärlden ger i en analys rekommendationen att teckna noteringserbjudandet.

”Om Adtraction fortsätter växa som vi tänker oss kommer bolaget växa in i värderingen kommande år. Då blir sannolikt även aktien bra. Förvärv tillkommer på toppen av våra estimat och kan ge ett hyggligt bidrag då bolaget efter noteringen sitter med knappt 80 miljoner kronor i nettokassa. Affiliatebranschen är komplex och det händer mycket inom digital marknadsföring. I Adtraction finns en del utestående frågetecken men vi lutar ändå att aktien kan vara värd att teckna”


Se även:

IPO-intervju med vd för Adtraction

Titania – en stadsbyggare med goda relationer till kommunerna

MTI Investment – investmentbolag med fokus på Östra Afrika noteras

Fondförvaltaren Case notering får tummen upp av analytiker 

Adtraction Group AB

Adtraction är en plattform inom digital marknadsföring via partners i Norden. Plattformen som Adtraction utvecklar och driver sammankopplar annonsörer, som vill öka sin försäljning, med olika former av partners, exempelvis digitala magasin, influencers, bloggare, forum, mobilappar och prisjämförelsesajter, som vill skapa intäkter baserat på sitt innehåll och sina besökare.