Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

19 februari 2021

Acast stärker sin position i USA - förvärvar podcastföretaget RadioPublic

Acast stärker sin position i USA - förvärvar podcastföretaget RadioPublic


Podcastjätten Acast, som har planer på en börsnotering, tillkännagav idag förvärvet av det amerikanska podcastteknikföretaget RadioPublic.


Podcastjätten Acast, som har planer på en börsnotering, tillkännagav idag förvärvet av det amerikanska podcastteknikföretaget RadioPublic. Förvärvet innebär att Acast stärker sin närvaro och erbjudande på den amerikanska marknaden. I kärnan av förvärvet finns RadioPublics plattform för Listener Relationship Management som förstärker relationen mellan podskapare och lyssnare.

Förvärvet är det senaste i raden av strategiska steg på den amerikanska marknaden (Americas). Under hösten inleddes ett samarbete med Patreon som gör det möjligt för podskapare att distribuera exklusivt innehåll till prenumeranter. Under förra året lanserades även Acast i Mexiko och Heather Gordon anställdes för att leda Acast satsning i Kanada.  

”Vi imponeras över vad RadioPublic har åstadkommit hittills och är övertygade om att det är rätt tillfälle att välkomna RadioPublic till att bli en del av Acast nu när podcastmediet står starkare än någonsin. Acast och RadioPublic delar värderingar kring ett öppet ekosystem för podcasts och med förvärvet tar vi nästa steg för att ytterligare stötta podskapare samt ge dem publiken de förtjänar,” säger Leandro Saucedo, Chief Business and Strategy Officer, på Acast.

Utöver tillgång till RadioPublics branschledande verktyg inom Listener Relationship Management, som hjälper podskapare att identifiera potentiella lyssnare och skapa intresse för sina podcasts, ansluter sig även RadioPublics medgrundare Chris Quamme Rhoden (CTO) och Matt MacDonald (Chief Product Officer) till Acast.  

RadioPublic grundades 2016 med stöd av flera strategiska och institutionella investerare som bland annat New York Times, Bose, Project 11, TechNexus och Automattic. RadioPublic kommer fortsätta verka som ett fristående bolag efter förvärvet utan påverkan på den löpande verksamhet.

Av: Andreas Poike

Sök nyheter

Senaste nyheter

Senaste videoklippet

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter

LC-Tec är specialiserade på optiska komponenter baserade på flytande kristall-teknik. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av olika LC-baserade produkter, inkluderande optiska slutare, varierbara filter, polarisations-modulatorer och informationsdisplayer. LC-tekniken möjliggör elektronisk kontroll av infallande ljus utan att ha rörliga delar och produkterna används bl.a. för visning av 3D-film på biografer, tillsammans med professionella videokameror och i smarta glasögon. I bolagets lokaler i Borlänge finns tillgång till avancerade elektrooptiska laboratorier och en modern produktionsanläggning. LC-Tec ska nu utöka produktionskapaciteten och gör därför en företrädesemission. Ordförande Ingvar Andersson, Vice VD Jesper Osterman presenterar bolaget.

Följ oss