8 bra aktier för sommaren 2024 och en att sälja enligt Dagens industri

Dagens industris analytiker har valt ut åtta aktier som kan sticka ut på ett bra sätt under sommaren 2024, samt en som kan utmärka sig negativt.

Dagens industris analytiker har valt ut åtta aktier som kan sticka ut på ett positivt sätt under sommaren 2024, samt en som kan utmärka sig negativt.

Bra aktier för sommaren 2024

BHG Group rekommenderas av Ulf Petersson. En högriskaktie där man kan bli rikligt belönad när bolaget vänder till vinst.

Evolution rekommenderas av Magnus Dagel. Vinsterna ökar och antalet aktier minskar, det brukar leda till något bra. Köp på senaste tidens nedgång.

Hoist får en köprekommendation av Agnetha Jönsson. Bolaget utvecklas bra och det finns mer att hämta i aktien.

Coor rekommenderas av Julia Forsberg. Potentiella lönsamhetsförbättringar i kombination med den låga värderingen lockar.

Elanders rekommenderas av Mikael Olsson. Värderingen pressad av hög skuldsättning, men det starka kassaflödet ordnar både det och ger tillväxtmöjligheter.

Electrolux rekommenderas av Jonathan Axelsson. Ett lyckat vd-byte är en trigger och så finns kryddan att det kan komma ett uppköpsbud.

Lindex rekommenderas av Johan Wendel. Det finns flera triggers kvar i den finska favoriten.

Millicom rekommenderas av Richard Bråse. Han gav nyligen en köprekommendation till aktien och den gäller fortsatt. Huvudägarens intresse att köpa ut bolaget fungerar dessutom som ett golv för aktien.

En dålig aktie för sommaren 2024

Munters får en säljrekommendation av Mikael Vilenius. I en tid med datacenter och AI är Munters framtiden, men värderingen har blivit allt för hög.

Coor Service Management Group AB

Coor Service Management är ett ledande företag inom utveckling och effektivisering av servicefunktioner samt att ta hand om outsourcing av sina kunders stödfunktioner. I Coors verksamhet finns en bredd av olika serviceyrken samlade, t ex receptionister, telefonister, säkerhetsexperter, lokalvårdare, kockar, personer som utvecklar servicetjänsterna – och många andra. Gemensamt för alla är att ta hand om kompletta serviceleveranser.