5 bra och stabila aktier för 2014

Affärsvärlden har gått igenom aktiemarknaden och tagit fram fem bra aktier för 2014 för de investerare som vill ha en portfölj med låg risk.

År 2014 börjar närma sig och det kan vara dags att se över sin aktieportfölj. Nedan är fem bra aktier som ger en intressant portfölj med låg risk.

ABB – Ett stabilt verkstadsbolag med en urstark balansräkning. Det är dessutom ett sencykliskt företag som gör vinstutvecklingen mer stabil. Affärsvärlden lyfter dessutom fram att företaget har intressanta tillväxtmöjligheter, bla inom automationsområdet. Ett P/E-tal på 15 gör aktien köpvärd.

Astra Zeneca – Läkemedelsbolaget som alla älskar att hata enligt Affärsvärlden. Det stora internationella läkelmedelsbolagen har omvärderats under året, men AstraZenecas uppvärdering släpar efter något. Direktavkastningen är 4,9 %. P/E-talet är 12 för nästa år, men konkurrenterna värderas till P/E 14.

Clas Ohlson – Inget lågpris vid en snabb anblick, men Affärsvärlden anser att den nuvarande vinsten inte avspeglar den långsiktiga potentialen. Stabila vinster och stark balansräkning i kombination med tillväxt i Tyskland och Mellanöstern gör aktien intressant.

H&M – Aktien är inte billig sett till P/E-tal skriver Affärsvärlden, men anser att kvalitet måste få kosta. Ett kvalitetsbolag som har investeringstunga år bakom sig och som nu har tvåsiffrig tillväxt och med möjlighet till ökade marginaler.

Swedbank – Hushållsbanker är på modet i Europa skriver Affärsvärlden och riskerna i att ha många privatpersoner som kunder är små. Hög direktavkastning och ett P/E-tal på 11 för nästa år gör aktien köpvärd.

Läs även: Tre bra aktier att investera i för 2014