Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Urb-it AB
Urb-it AB

Urb-it AB
Vattugatan 17
111 52 Stockholm

Hemsida:

urb-it.com

Verksamhet:

Urb-it är en plattform för e-handel i mobilen från stadens fysiska butiker med hypersnabb leverans (38 minuter i genomsnitt). Urb-it AB hette tidigare Urb-it & Associates AB.

Ägare:

Lage Jonason är huvudägare. Andra ägare är Gerald Engström, Erik Mitteregger, Carl Palmstierna, Mats Forsberg (vd), BearingPoint, Erik Penser, Tommy Jacobson.

Lista:

First North

Status:

Genomförd

Tid:

7 juli 2017

Värdering:

Uppdatering: 298 Mkr post money.

Uppdatering: 188 Mkr pre-money och 298 Mkr post money vid nyemissionen inför noteringen. 314,5 Mkr post money om även hela övertilldelningsoptionen används.

Uppdatering: Omkring 175 Mkr pre-money och 188 Mkr post money vid en konvertering av lån. Siffrorna i en artikel är inte helt tydliga. Huvudpoängen är att priset per aktie sänkts med 60 % från 425 000 kr till 170.000. Samma pris per aktie (gissningsvis justerad för en split) kommer att gälla i erbjudandet inför noteringen.

425 Mkr vid kapitalanskaffning hösten 2016.

Övrigt:

I början av mars 2017 berättade grundaren, den välkände finansmannen Lage Jonason, för DI att Urb-it ska noteras innan sommaren.

Sedan starten 2014 har bolaget tagit in 100 Mkr. I slutet av februari 2017 skrev Breakit att Urb-it ska ta in 30 Mkr under mars via ett konvertibellån.

Uppdatering: I slutet av april 2017 bekräftar VD Mats Forsberg för DI Digital att notering ska ske innan sommaren. Enligt DIs källor ska bolaget ta in 75 Mkr. VD vill inte bekräfta siffran men säger att de snart är klara med de sista ankarinvesterarna.

Uppdatering: I början av maj rapporterar Breakit att delar av ett lån har konverterats till aktier, till ett pris per aktie som har sänkts med 60 % sedan förra kapitalanskaffningen. Lage Jonason säger i ett mail till Breakit att samma värdering kommer att gälla i erbjudandet inför noteringen. Jonason skriver "...Skälet till sänkningen av pre-cap valuation är att vi vill vara helt säkra på att komma till aktiemarknaden med en värdering som skall te sig ytterligt attraktiv i förhållande till faktorer som marknadens förändring".

Uppdatering: Urb-it noteras på First North den 7 juli 2017.

Uppdaterat: 2017-07-07

Nyemissioner
Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss