Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Team Olivia AB
Team Olivia AB

Team Olivia AB
Vendevägen 85 A
182 91 Danderyd

Hemsida:

www.teamolivia.se

Verksamhet:

Team Olivia består av en grupp företag som erbjuder personlig assistans, hemtjänst, omsorg, rehabilitering och ledsagning.

Ägare:

Uppdatering: Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB (via Byggmästare Anders J Ahlström Invest AB) 14,4 %.

Karsten Inde och Procuritas Capital Investors IV.

Lista:

Nasdaq Stockholm

Status:

Kommande

Tid:

Oklar status.

Värdering:

Uppdatering: Omsatte 3,4 miljarder under 2015.

Omsatte 1,8 miljarder under 2012.

Övrigt:

Hans Wikse, delägare i Procuritas, säger i början av december 2013 att Team Olivia arbetar med att göra företagets interna rutiner redo för en börsnotering. Han säger att Procuritas planerar att äga Team Olivia i ungefär tre år till, och tillägger att med hur de politiska vindarna är just nu kring private equity så är det inte sannolikt med en private equity-aktör som köpare, utan att en börsnotering kan vara aktuell.

Uppdatering: Team Olivia meddelar i slutet av april 2014 att VD Björn Zackrisson lämnar företaget. Eva Jonbacker har utsetts till tillförordnad VD och kommer tillsammans med Karsten Inde och ledningsgruppen att leda förtaget.

Uppdatering: I mitten av mars 2016 skrev Di Weekend att ägarna Karsten Inde och Procuritas planerar att notera Team Olivia på börsen i september 2016.

Uppdatering: Di nämner i början av november 2016 att Team Olivia befinner sig i startblocken för en börsnotering.

Uppdatering: AFV skrev på sin ryktessida Börsgolvet i mitten av november 2016 att Team Olivia ställt in sin planerade börsnotering. Rådgivarna bedömde att de inte kunde vara säkra på att intresset skulle vara tillräckligt stort för att framgångsrikt sätta bolaget på börsen.

Uppdatering: I mitten av juli 2017 meddelade Team Olivia "Som ett led i att renodla Team Olivias verksamhet inom resurs- och särskola har verksamheterna Magitaskolan AB och Kajan Friskola AB sålts till Aprendere Skolor AB.".

Uppdatering: Affärsvärlden skriver i början av december 2017 på sin ryktessida Börsgolvet att ägarna nu väcker liv i noteringsplanen igen efter att regeringen kommit med nya besked kring vinstbegränsningar.

Uppdatering: I slutet av januari 2019 utsågs Ola Klingenborg till ny VD och koncernchef.

Uppdatering: I början av april 2021 ökade investmentbolaget Byggmästare Anders J Ahlström sitt innehav med 2,4 % till 14,4 %.

Uppdaterat: 2021-04-08

Nyemissioner

Inga tidigare nyemissioner finns.

Noteringar
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss