Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Nanoform Finland Oy
Nanoform Finland Oy

Nanoform Finland Oy
Viikinkaari 4
00790 Helsingfors, Finland

Hemsida:

nanoform.com

Verksamhet:

Nanoform möjliggör att nanopartiklar kan användas i läkemedel. Nanoform arbetar med läkemedels- och bioteknikföretag globalt för att minska bortfall i kliniska studier och förbättra molekylers formuleringsprestanda genom sin nanoformeringsteknik.

Ägare:

Lista:

First North

Status:

Genomförd

Tid:

4 juni 2020

Värdering:

Uppdatering: 230 MEUR post money.

Uppdatering: 150 MEUR pre-money och 230 MEUR post money om hela emissionen inkl övertilldelning fulltecknas.

150 MEUR pre-money, där ankarinvesterare åtagit sig att teckna aktier för 45 MEUR.

Övrigt:

Nanoform meddelade i mitten av maj 2020 att de ska göra en IPO och lista sin aktier på First North i både Finland och Sverige.

Ankarinvesterare har åtagit sig att teckna aktier för 45 MEUR, dessa är Keel Capital, Fjärde AP-Fonden (AP4), Handelsbanken Fonder AB, några fonder förvaltade av Sp-Fund Management Company Ltd, Mandatum Life Insurance Company Limited (en del av Sampo Group), några fonder förvaltade av OP Fund Management Company Ltd, och Avohoidon Tutkimussäätiö.

Danske Bank A/S, Finland Branch och Skandinaviska Enskilda Banken AB är Joint Global Coordinators och Swedbank AB (i samarbete med Kepler Cheuvreux SA) och Stifel Nicolaus Europe Limited är Joint Bookrunners i samband med noteringen.

Uppdatering: Noteringen på First North sker den 4 juni 2020. I samband med detta gör företaget en emission på 70 MEUR, som kan utökas med en övertilldelningsoption på 10 MEUR. Vidare säljer ägare befintliga aktier för 8 MEUR.

Uppdatering: Den del av erbjudandet som vänder sig till privatpersoner och juridiska personer i Finland och Sverige (det ”Publika Erbjudandet”) blev kraftigt övertecknat, meddelade bolaget den 1 juni 2020.

Uppdaterat: 2020-06-04

Nyemissioner
Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss