Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Börsnotering i Investment AB Spiltan
Investment AB Spiltan

Investment AB Spiltan
Grevgatan 39
114 53 Stockholm

Hemsida:

www.spiltan.se

Verksamhet:

Riskkapitalbolag med ett 40-tal innehav i både noterade och onoterade företag. Investeringar i onoterade företag sker tillsammans med "affärsänglar" i Spiltans nätverk eller andra riskkapitalbolag. Investment AB Spiltan är ägare eller delägare till ett antal koncept inom finansiella tjänster som Spiltan Fonder, Spiltan Pension, Alternativa aktiemarknaden, easyloan.se och Finans- och inkassobolaget mfin.se.

Ägare:

Per H. Börjesson inkl bolag 15,76 %, Br Börjessons Pensionsstiftelse 6,17 %, Investment AB Chiffonjén 2,19 %, Boogie Woogie i Göteborg AB 2,03 %.

Lista:

NGM PepMarket

Status:

Kommande

Tid:

26 oktober 2021

Värdering:

5 599 Mkr i marketcap under inledningen av 2021. 179 kr per aktie.

Övrigt:

I början av mars 2021 skrev Finwire att grundaren och vd:n Per H Börjesson tweetat att Spiltan planerar att byta handelsplats (från Pepins) så att man kan ha aktien i ISK och att man nu utvärderar olika alternativ. Vidare framgick att företaget går över till IFRS så att alla alternativ är möjliga, där den kan tilläggas att IFRS krävs på reglerade börser och även på First Norths och Spotlights finare segment.

Uppdatering: I början av maj 2021 skrev Di att Pepins och NGM lanserar den nya marknadsplatsen NGM Pepmarket och att Spiltan blir ett av de första bolagen att notera sig där. NGM Pepmarket är en MTF-marknad som NGM Nordic SME men med skillnaden att aktierna bara handlas en gång i veckan.

I ett pressmeddelande framgår att marknadsplatsen ska lanseras hösten 2021.

Uppdatering: I början av september 2021 meddelade Spiltan att första handelsdag på NGM PepMarket är planerad till slutet av oktober.

Uppdatering: I mitten av oktober 2021 meddelade Spiltan att första handelsdag är planerad till 26 oktober 2021.

Uppdaterat: 2021-10-14

Nyemissioner
Noteringar
Nyheter och video
Nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om aktier, nyemissioner och börsnoteringar.

Följ oss