Börsnotering av

Volta Trucks AB

Volta Trucks utvecklar och säljer ellastbilar. Bolagets första lastbil är gjord för att användas i städer.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Ägare

Carl-Magnus Norden, Byggmästare Anders J Ahlström Invest AB, Kjell Walöen, Luxor Capital Group LP.

Värdering

Uppdatering: 600 MEUR post money vid emission i september 2022.

Mer information

I början av maj 2022 sade Volta Trucks styrelseordförande Carl-Magnus Norden att de siktar på en börsnotering under 2023 och att Stockholmsbörsen är en bra börs för denna typ av företag, utan att säga att det faktiskt är där man ska notera företaget.

I mars 2022 gjorde bolaget en C-runda på 230 MEUR.

Uppdatering: I början av februari 2023 sade vd för delägaren Byggmästare Anders J Ahlström Invest AB till Affärsvärlden att en börsnotering kan bli av första kvartalet 2024 eller något annat kvartal. Han säger vidare att Volta Trucks behöver någon form av finansiering innan halvsårsskiftet 2023. Samt att en börsnotering ska ske när tiden är rätt, att bolaget under 2023 kommer att ha intäkter och att man i efterhand är nöjd att en notering inte skedde via en SPAC då de flesta inte utvecklats vidare bra.

Uppdatering: Volta Trucks har som mål att ta in 200 MEUR i nytt kapital under våren 2023. Bolagets medgrundare Carl-Magnus Norden sade i mitten av mars 2023 att han tror bolaget börsnoteras i slutet av året.

Uppdatering: I mitten av oktober 2023 meddelade ägaren (10 %) Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB att Volta Trucks går i konkurs. Att batterileverantören Proterra gick in i rekonstruktion skapade så mycket osäkerhet för Volta Trucks att de inte kunde få finansiering.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner