Börsnotering av

Trigon Dairy Farming A/S

Produktion av mjölk.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Inställd

Ägare

Trigon Agri A/S 100 %, som innan en notering söker nya delägare.

Mer information

Trigon Agri A/S grundar under 2011 Trigon Dairy Farming A/S där man placerar sin mjölkproduktion. Tanken är ta in externa investerare, expandera och sedan särnotera Trigon Dairy Farming A/S. En notering kan bli av under 2012, men det är inte säkert. Det är inte bestämt var en notering ska ske, men Trigon Agri A/S är noterat på Stockholmsbörsen.

Uppdatering: Trigon Agris VD Ülo Adamso säger i maj 2012 att företaget pratar med externa investerare för finansiering av Trigon Dairy Farming, och han lyfter fram att det är ett steg på vägen för att börsnotera Trigon Dairy Farming.

Uppdatering: Ägaren Trigon Agris styrelseordförande Joakim Helenius sa vid en presentation i slutet av mars 2013 att mjölkproduktionen i Estland ska säljas av. Vilket, om vi förstått saken rätt, skulle göra att Trigon Dairy Farming består av verksamhet i St Petersburg. Fokus hos Trigon Agri är nu att fokusera på kärnverksamhet. Noteringsplanen av Trigon Dairy Farming är något oklar, hurvida den är nedlagd eller ska göras i mindre skala.

Uppdatering: Den sista maj 2013 meddelade företaget att finska Ingman Group har köpt 21 % av AS Trigon Dairy Farming Estonia (‘TDFE’), den estniska mjölkproduktionsverksamheten. Dvs ingen hel försäljning ännu så länge. Vi betraktar noteringsplanerna noteringen för Trigon Dairy Farming A/S som inställda.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner