Börsnotering av

Stronghold Invest AB

Investmentbolag som investerar i fastighetsrelaterade kunskapsföretag.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Ägare

Grundaren Urban Edenström är största ägare. Styrelseordförande Anders Lönnqvist är näst störst ägare med 14 % av aktierna.

Uppdatering: I december 2009 meddelas att Patrik Enblad köper 10 % av aktierna och Anders Böös kommer in som mindre aktieägare.

Värdering

1 - 1,5 miljarder kronor enligt uppskattning med traditionella mått. Andra uppskattningar anger att företaget i mars 2007 värderades till 699 Mkr och att värderingen i slutet av 2009 är betydligt lägre.

Mer information

Till personalen har Urban Edenström sagt att det är en 50/50 chans att företaget noteras på börsen. Stronghold sköter genom sitt dotterbolag Newsec fastighetsvärdering, mäkleri, corporate finance och fastighetsförvaltning.

Uppdatering: Förberedelserna för en notering pågick för fullt i augusti 2006, men någon notering har det hittills inte blivit.

Uppdatering: I december 2009 meddelar företaget att duon Patrik Enblad och Anders Böös köper in sig i Stronghold. Patrik Enblad blir i samband med det VD och Anders Böös styrelsemedlem. Patrik Enblad säger i samband med det att inga beslut är tagna kring en börsnotering.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner