Börsnotering av

Skandia Nordic

Skandia Nordic är en division inom Old Mutual med koncernens verksamhet i Norden. Erbjuder lösningar för ekonomisk trygghet och långsiktigt sparande.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Ägare

Old Mutual 100 %.

Mer information

Syd Afrikanska Old Mutual köpte ut svenska Skandia från börsen under 2006, med hjälp av Christer Gardells Cevian. Skandia har aldrig riktigt blivit en integrerad del av Old Mutual och det har under längre tid pratats om att Old Mutual skulle kunna sälja den nordiska delen av Skandia, och då med en börsnotering som huvudspår. Cevian är en av de större ägarna i Old Mutual med omkring 5 % av aktierna och i februari 2010 pratar sig Christer Gardell varm för en notering av Skandias nordiska verksamhet.

Uppdatering: Under maj 2010 blossar debatten upp om en notering igen. Cevian har enligt uppgifter ökat sitt ägande i Old Mutual till 8 % och vill knoppa av och notera Skandia. Men styrelseledamoten Lars Otterbeck säger att Old Mutual inte är intresserat av att knoppa av Skandia. Försäljning och notering av två verksamheter i USA är dock något Old Mutual utvärderar.

Uppdatering: Skandia Nordic såldes till Skandia Liv, dvs ingen börsnotering.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner