Börsnotering av

Scandi Standard AB

Scandi Standard är Nordens största kycklingproducent med ledande positioner i Sverige, Danmark och Norge. Företaget producerar, säljer och marknadsför kyld, fryst och förädlad kyckling under varumärkena Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Vestfold Fugl, Ivars och Chicky World. I Norge produceras och säljs även ägg under varumärket Den Stolte Hane.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

Lantmännen 46 % och riskkapitalbolaget Cap Vest 52 %.

Uppdatering: Företaget gör inte någon nyemission inför noteringen, utan befintliga ägare säljer aktier. Upp till 65 % av aktierna kan säljas i erbjudandet inför noteringen.

Värdering

Priset i erbjudandet fastställs inom intervallet 33-40 kr per aktie. 2,0-2,6 miljarder kronor.

Mer information

Dagens Industri skriver i början av april 2014 att Scandi Standard har anlitat Carnegie och Danske Bank som rådgivare för en börsnotering på Stockholmsbörsen. Tidsplanen för en notering sägs vara innan midsommar, annars efter sommaren.

Uppdatering: Den 20 maj 2014 upptäckte Realtid.se att Scandi Standards IR-konsult lagt upp en IR-sida under uppbyggnad.

Uppdatering: Enligt uppgifter till DI i mitten av juni 2014 så är Scandi Standard börsnotering försenad och kanske med risk att ställas in. "Ett definitivt beslut skulle ha tagits på ett styrelsemöte tidigare i veckan, men något verkar ha fått dem att skjuta på beslutet" säger en källa.

Uppdatering: En dag efter ovanstående uppgifter rapporterar DI att Scandi Standard måndag den 16 juni 2014 ska presentera sin plan för börsnotering.

Uppdatering: Scandi Standard är planerad att noteras på Stockholmsbörsen den 27 juni 2014. Ingen nyemission görs, utan erbjudandet består av att befintliga ägare säljer aktier.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner