Börsnotering av

SATS AS

SATS Group är en koncern som driver gym- och träningskedjor under varumärkena SATS, Elixia, Fresh Fitness, Metropolis och HiYoga. SATS hette tidigare Health & Fitness Nordic.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Genomförd

Ägare

Uppdatering: Innan erbjudandet i samband med noteringen; SATS Group AS 90 % (SATS Group AS ägs till 51 % av Elixia Holding IV och till 49 % TryghedsGruppen)

Altor Fund III och Elixias aktieägare kommer att äga 51 procent av aktierna och TryghedsGruppen resterande 49 procent, efter att samgåendet i mitten av 2013 är klart.

Mer information

Riskkapitalbolaget Altor slog i mitten av 2013 ihop sin gymkedja Elixia med de två träningskedjorna Sats och Fresh Fitness, som ägs av danska Tryghedsgruppen. I samband med det sade företaget att de ser en börsnotering framför sig inom 3-5 år.

Uppdatering: I början av februari 2019 bekräftar bolagets styrelseordförande Hugo Maurstad för Di att Altor planerar att börsnotera bolaget under andra halvåret 2019.

Det verkar även som att Health & Fitness Nordic har bytt namn till SATS Group AS.

Uppdatering: I slutet av september 2019 meddelade SATS att de ska notera sig på Oslobörsen. Entiteten som ska noteras är SATS AS, vars huvudägare är SATS Group AS. Man planerar att göra en nyemission på 1,4 miljarder NOK och ägare planerar även att sälja aktier.

Uppdatering: SATS noteras på Oslobörsen den 23 oktober 2019.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner