Börsnotering av

PriceRunner Group AB

PriceRunner erbjuder en prisjämförelsetjänst på internet. Verksamheten finns huvudsakligen i Sverige, Danmark och Storbritannien.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Ägare

Uppdatering: I april 2021 blev Creades ägare till 12 %.

Karl-Johan Persson 36 %, eEquity 29 %, Niclas Storåkers 28 %

Värdering

Uppdatering: 7 226 Mkr var värderingen när Pricerunner köpte Prisguiden under hösten 2021.

Uppdatering: 3 083 Mkr post money i april 2021 då Creades investerar 370 Mkr i en nyemission.

4-5 Mdkr i februari 2021 enligt vad Di:s uppgifter.

Mer information

Dagens Industri avslöjade i februari 2021 att ägarna till Pricerunner har börjat planera för en börsnotering under 2021 eller 2022.

På frågan om de är villiga att sälja bolaget om en spekulant dyker upp säger Storåkers ”Som vi ser det så står Pricerunner starkt på egen hand och vår ambition är att fortsatt aktivt driva bolaget. Och vi tror på att börsen på sikt är en naturlig hemvist för bolaget”

Uppdatering: I början av april 2021 meddelades att Creades investerar 370 Mkr i Pricerunner via en riktad nyemission.

"Under 2020 växte PriceRunner med 59 procent och omsatte SEK 398 mn med en rörelsemarginal om 35 procent."

Uppdatering: I början av september 2021 skrev Di att Pricerunner ska börsnoteras innan årsskiftet. ABG Sundal Collier och SEB uppges vara rådgivare.

Uppdatering: Under andra halvan av september 2021 meddelade Pricerunner att Birgitta Hagenfeldt och Pernilla Nyrensten väljs in i styrelsen.

Uppdatering: I slutet av september 2021 köpte Pricerunner den norska tjänsten Prisguiden, vilket således även expanderar Pricerunners verksamhet till ett nytt land.

”Prisguiden är en snabbväxande aktör med ett starkt varumärke i Norge. Bolaget har en bra tjänst och ett starkt team som arbetar med imponerande effektivitet. Förvärvet går helt i linje med PriceRunners tillväxtstrategi och är ett logiskt nästa steg i vår internationella expansion”, säger Nicklas Storåkers, vd för PriceRunner.

Uppdatering: Det blev ingen börsnotering av Pricerunner. I början av november 2021 meddelades att Klarna köper Pricerunner för 9,2 miljarder kronor.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner