Börsnotering av

Plipp AB

Plipp erbjuder ett mikrobetalningssystem samt ett antal tillhörande tjänster. Plipp AB hette tidigare Aktiebolaget Grundstenen 166143.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Inställd

Ägare

Ca 80 aktieägare.

Värdering

Omkring 50 Mkr när man gör en nyemission till 10 kr per aktie under våren/sommaren 2021.

Mer information

I juli 2021 meddelade Plipp att de siktar på en börsnotering 2022 och med ambitionen att värdering ska vara över 1 miljard dollar. I juli 2021 gör man en nyemission till en värdering omkring 50 Mkr.

Uppdatering: I början av december 2021 meddelade Plipp till Nyemissioner.se att man siktar på att värderingen vid noteringen ska vara 250 Mkr, dvs markant lägre än de närmare 10 miljarder kronor man hade som ambition för några månader sedan.

Uppdatering: I början av juni 2022 skrev Realtid en artikel om Plipp där man ställer sig frågan om investerarna blivit lurade. Det lyfts fram att det är oklart var investerarnas pengar har tagit vägen, dels då alla aktier fortfarande ägs av en person och dels för att personen som hållit i försäljningen av aktierna uppges ha fått investerarna att sätta in pengarna på hans frus bankkonto och inte på bolagets. Flera andra besvärande saker framkommer även i artikeln.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner