Börsnotering av

Pepins Group AB

Pepins tillhandahåller plattformar för equity crowdfunding. Pepins Group AB hette tidigare FundedByMe Crowdfunding Sweden AB.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Värdering

Uppdatering: 249,4 Mkr post money.

Uppdatering: 229,4 Mkr pre-money och 249,4 post money vid emissionen under november-december 2017. 58 kr per aktie.

50 kr per aktie vid en nyemission tidigare under 2017.

Mer information

FundedByMe stängde en finansieringsrunda på 8,6 Mkr i augusti 2015. I samband med det sade Pontus Frohde, medgrundare och operativ chef, att den preliminära tidsplanen är att bolaget ska noteras år 2017, och att de har en bra relation med Nasdaq i Stockholm.

Uppdatering: Företagets VD och grundare Daniel Daboczy sade i slutet av februari 2016 att de ska vara redo för en notering under 2017.

Uppdatering: Realtid skriver i augusti 2017 att FundedByMe sedan tidigare har aviserat att de ska notera sig under april 2018, under förutsättning att bolaget lyckas göra en emission på 10-20 Mkr under hösten 2017.

Uppdatering: Under november-december 2017 gör FundedByMe en emission på 20 Mkr som är garanterad till 100 %.

Uppdatering: I mitten av april 2018 blev det klart att FundedByMe köper Laika Consulting. Köpeskillingen uppges av DI Digital vara cirka 30 Mkr, främst i form av aktier, som sägs motsvara 15-20 % av FundedByMe. Noteringsplanen är nu "senare i år" och NGM.

Det här köpet förändrar Fundedbymes ekonomi. Under 2017 omsatte Fundedbyme 6,3 Mkr med en förlust på 5,4 Mkr. Under samma period omsatte Laika 32 Mkr och gjorde en vinst på 3,1 Mkr.

Uppdatering: I början av juli 2018 skriver Realtid att Daniel Daboczy, grundare och vd för FundedByMe, stämmer företaget. Han vill att tingsrätten häver nyemissionen som bolagsstämman beslutade om i april 2018, dvs den nyemission som avser köpet av Laika Consulting.

Daniel Daboczy anger ett antal olika felaktigheter som begicks kring kallelse och faktiskt genomförande av bolagsstämman. Styrelseledamoten Per Johan Jörgensen skriver att han medger saken och inte har några invändningar emot att beslutet hävs.

Det som återstår att se är vad Daniel Daboczys syfte är. Känns märkligt att han skulle dra igång hela denna process över en formsak om han inte har något emot själva beslutet, dvs köpet av Laika Consulting.

Uppdatering: I slutet av augusti 2018 meddelar FundedByMe att köpet av Laika är genomfört.

Uppdatering: I slutet av januari 2019 skriver Breakit att Fundedbyme "...bara är veckor..." från en notering på NGM. Samt att noteringen ska ske utan någon samtidig nyemission. Värderingen uppges hamna på 340 Mkr, dock framgår det inte vad den baserar sig på.

Uppdatering: Fundedbyme börjar handlas på NGM Nordic-MTF den 8 mars 2019. Gäller både A- och B-aktie.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner