Börsnotering av

Orderhero AB

Orderhero erbjuder en mjukvara som tjänst som hjälper restauranger att bli digitala och arbeta med försäljning via digitala expresskassor och onlinebeställningar.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Kommande

Ägare

Innan noteringsemissionen; Goga Holding AB 25,4 %, Heart of Gold Investment Company AB 11,8 %, Esaias Investments AB 9,3 %, Icon Image AB (Arash Pournouri) 7,3 %, Anette Bodenfors 6,7 %, Moongolde Ltd 5,4 %, Övriga (31 st) 34,2 %.

Värdering

54,9 Mkr pre-money och 70,9 Mkr post money om noteringsemissionen fulltecknas. 15,80 kr per aktie.

Mer information

Orderhero noteras på First North den 21 april 2022.

Uppdatering: Orderhero meddelade den 4 april 2022 att de återkallar sin ansökan om notering, men har för avsikt att återuppta den.

Bolaget var av åsikten att kunderna kunde använda tjänsten via ett undantag i kassaregisterlagen. När Breakit började kolla upp saken så var Skatteverket tydliga med att så inte var fallet. Bolaget måste därför sälja sina system för att integreras i kundens befintliga kassasystem, och en sådan lösning tror man sig snart ha klar. "Förhandlingar med flera av marknadens ledande kassasystem befinner sig just nu i det absoluta slutskedet och Orderhero kommer att säkerställa den för bolaget, och för kunderna, bästa och mest effektiva lösningen."

Uppdatering: I mitten av augusti 2022 skrev Breakit att Orderhero har ansökt om företagsrekonstruktion.

Uppdatering: Orderheros ansökan avslogs i tingsrätten, men bolaget överklagade och fick rätt till rekonstruktion den 28 september 2022. I början av oktober 2022 skrev bolaget att noteringen är uppskjuten, dvs inte inställd.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner