Börsnotering av

Nordnet AB

Nordnet är en bank med en historik och fokus på att vara en nätmäklare. Har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

Nordic Capital 40 %, Öhman 30 %, Familjen Dinkelspiel 20 %, Premiefinans (familjen Dinkelspiel) 10 %.

Värdering

Uppdatering: 24 Mdkr (96 kr per aktie)

Uppdatering: 22 000 - 26 000 Mkr (88 - 104 kr per aktie)

Närmare 20 Mrd är vad ägaren Nordic Capital vill att värderingen ska vara vid noteringen enligt uppgift till Di i början av september 2020.

Mer information

I slutet av juli 2020 skriver Di om att Nordnet enligt sin senaste rapport hade sitt bästa kvartal någonsin. Det pratades redan vid utköpet av Nordnet om att banken skulle kunna göra comeback på börsen. ”Vi får väl se här efter semestrarna om det blir läge att börja diskutera frågan”, säger Tom Dinkelspiel, ordförande för Öhmangruppen, till Di.

Uppdatering: I mitten av augusti 2020 skrev Di, med hänvisning till en källa, att Nordnet ska börsnoteras under fjärde kvartalet 2020.

Uppdatering: Den första september 2020 skickade Nordnet ut ett pressmeddelande där man bekräftar att man överväger en börsnotering.

Uppdatering: Di skrev några dagar in i september 2020 att Nordnet ska inleda sin roadshow i mitten av september.

Uppdatering: I början av november 2020 skickade Nordnet ut ett pressmeddelande om att de avser att notera sig på Nasdaq Stockholm innan årsskiftet.

Uppdatering: Nordnet noteras på Nasdaq Stockholm den 25 november 2020. Priset per aktie sätts i intervallet 88-104 kr.

Uppdatering: Kanske var fullteckning säkrad redan på förhand, de har dock inte framgått av kommunikationen tidigare vad vi har sett, men under första dagen av teckningsperioden var emissionen hur som helst fulltecknad av institutioner enligt Nordnet.

Uppdatering: Bloomberg rapporterar att priset per aktie förväntas fastställas till 96 kr per aktie, dvs precis i mitten av intervallet.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner