Börsnotering av

Neo4j Inc

Neo4j utvecklar den världsledande grafdatabasen. Neo4j Inc hette tidigare Neo Technology Inc.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Kommande

Ägare

Uppdatering: Greenbridge 21 %

Uppdatering: I oktober 2018 gjordes en nyemission på 80 MUSD, där de största investerarna var One Peak Partners och Morgan Stanley Expansion Capital.

Uppdatering: I oktober 2016 gjordes en nyemission på ca 300 Mkr, största investerare var Greenbridge (grundat av Ola Rollén).

De största investerarna är Sunstone Capital, Eight Road Ventures (Fidelity), Conor Venture Partners, Creandum och Dawn Capital.

Värdering

Uppdatering: Över 2 miljarder USD då bolaget tog in 325 MUSD i juni 2021.

Uppdatering: I april 2017 är målet att uppnå en värdering på 1 miljard USD under 2017 eller 2018.

1 Mdkr i oktober/november 2016, enligt den värdering som statliga Almi sålde sina aktier för, i samband med den nyemission företaget gjorde.

Mer information

I juli 2016 säger medgrundaren Emil Eifrem att de tackat nej till att sälja bolaget och att de nu börjat sikta på att börsnotera bolaget år 2020.

Uppdatering: I början av november 2016 rapporterar Di att Neo Technology under de senaste månaderna gjort en nyemission på 300 Mkr. Creandum ska finnas bland investerarna, men de mesta av kapitalet ska ha kommit från Greenbridge som Ola Rollén startat. Tanken har även varit att han ska hjälpa bolaget mot en börsnotering i en roll som styrelseledamot. Men eftersom Ola Rollén sitter häktad i Oslo pga misstänkt insiderbrott så har bolaget en avvaktande hållning till Rolléns roll för tillfället.

Uppdatering: I slutet av november 2016 skrev Di att det skett ytterligare en transaktion i samband med nyemissionen. Statliga Almi sålde sitt ägande på 2 % för 20 Mkr, dvs en värdering på bolaget motsvarande 1 Mdkr. Det var stamaktier som transaktionen gällde. Almi gjorde 10x pengar på sin investering.

Uppdatering: Den 1 november 2018 meddelade företaget att de tagit in 80 MUSD i en nyemission och att de pengarna ska räcka fram till en börsnotering. Finansieringsrundan leddes av One Peak Partners och Morgan Stanley Expansion Capital.

Uppdatering: I början av november 2019 pratade Breakit med grundaren Emil Eifrém, detta i samband med att bolaget lanserar Neo4j Aura, en tjänst där grafdatabasen körs i molnet och blir tillgänglig även för små och medelstora bolag. Han fick även frågan om börsnotering och säger att den planen fortfarande är aktuell, men inte 2020."

Ja, men säger man plan blir det väldigt konkret. Jag bygger bolaget för att det ska vara redo för en börsnotering. Sen när man väljer att börsnotera beror på en rad omständigheter som man inte heller kan kontrollera"

Uppdatering: I början av november 2020 skriver Di Digital att Neo4j har tagit in 30 MUSD. Enligt Emil Eifrém på Neo4j gjordes emissionen under sommaren men att pappersarbetet tagit tid. Värderingen ska ha varit det något otydliga beloppet "flera miljarder kronor". One Peak Partners ska ha varit lead investor.

Uppdatering: I mitten av juni 2021 meddelade Neo4j att de tagit in 325 MUSD i en nyemission till en värdering på över 2 miljarder USD. Rundan leddes av Eurazeo där även GV (Google Ventures) och andra investerare deltog. Vd Emil Eifrém säger till Di att de är redo för en börsnotering om de vill.

Uppdatering: I mitten av november 2021 skrev Di Digital att Twitters ordförande Patrick Pichette väljs in i styrelsen på Neo Technology. Bolaget tar samtidigt in ytterligare 600 Mkr, vilket nog är en utökning på den emission man gjorde tidigare under året.

Uppdatering: I mitten av februari 2024 utsågs Ola Rollén till styrelseordförande för Neo4j. Han sade i samband med detta att Neo4j ska göra en IPO på Nasdaq när fönstret för IPO:s öppnar upp. Bolaget för samtal med många banker men har inte valt några rådgivare ännu.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner