Börsnotering av

Munksjö AB

Munksjö är en nischaktör med ett koncentrerat urval av högförädlade pappersprodukter och med en marknadsledande position inom en rad specifika produktområden.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Ägare

EQT fond nr III. VD Jan Åström köpte in sig, med under 1 %, i december 2010.

Värdering

Företagets VD anser att Munksjö bör kunna värderas till 6-7 gånger EBITDA.

Mer information

En industriell försäljning är ett alternativ, men en börsnotering är huvudspåret.

Uppdatering: Munksjö meddelar att de avser att förvärva ArjoWiggins verksamheter inom dekorpapper, slipbaspapper, tunna specialtryckpapper och konstnärspapper med tillhörande produktionsanläggningar i Arches (Frankrike) och Dettingen (Tyskland). Man säger även att man planerar en börsnotering under 2011.

Uppdatering: Munksjös VD säger i augusti 2011 att bolaget är klart för börsnotering i början av hösten 2011, men att bolaget kommer att avvakta med noteringen tills noteringsklimatet är bättre.

Uppdatering: Munksjös VD säger i slutet av april 2012 att huvudspåret fortfarande är en börsnotering och att alla förberedelser är gjorda, börsen måste bara bli lite piggare.

Uppdatering: Det blir ingen börsnotering av Munksjö AB. Munksjö slås i stället samman med Ahlstroms affärsområde Label and Processing i ett nytt bolag som noteras på börsen i Helsingfors, med en eventuell parallellnotering i Stockholm.

Munksjös nuvarande aktieägare kommer tillsammans inneha cirka 29 procent av det nya bolaget och Ahlstroms nuvarande aktieägare kommer att äga cirka 50 procent. Institutionella investerarna Varma och Ilmarinen liksom Ahlstrom och EQT, har erbjudits aktier genom en riktad nyemission om 100 miljoner euro, som blivit fulltecknad.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner