Börsnotering av

Mindark PE AB

Utvecklar och driver onlinevärlden Entropia Universe, ett så kallat MMORPG.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Genomförd

Ägare

Uppdatering: Vid noteringen; Tetiana Karunna (närstående till grundaren Jan Welter Timkrans) 34,89 %, Fam Bothén (privat och via bolag) 17,48 %, Peak AM 8,11 %, Six Sis 4,95 %, Sinovum Media 4,85 %, Nordic Tender Holdings 3,49 %, BNY Mellon 2,02 %, Klas Moreau 1,74 %, Kronboken 1,41 %, Lars Hammarström 1,26 %, Övriga (ca 900 st) 19,79 %.

Uppdatering: Tatiana Karunnaya är huvudägare.

Jan Welter Timkrans och C-G Bothén är huvudägare. Bridge Global Invest är tredje största ägare. Ett tusental aktieägare från ett flertal länder tillkom i nyemissionen. Uppdatering: Företaget har omkring 1500 aktieägare.

Värdering

235 Mkr enligt emissionsvillkoren i slutet av 2005.

Mer information

Uppdatering: Mindark upprepade i början av augusti 2007 sina noteringsplaner.

Uppdatering: Mindark kommunicerade i december 2007 att man har anlitat Credit Suisse för att sköta noteringen.

Uppdatering: Mindark planerade en notering i slutet av 2008. På grund av noteringsklimatet har man dock i samråd med Credit Suisse valt att skjuta på noteringen tills marknaden är mer positiv.

Uppdatering: Mindark siktar på en notering under andra halvåret 2012.

Uppdatering: Den nya styrelsen meddelade under hösten 2011 att man arbetar med en notering på Nasdaq.

Uppdatering: Mindark publicerade i början av 2012 en nyhet om att ett börsnotering är på gång.

Uppdatering: I juni 2012 säger styrelsemedlemmar att det inte finns någon plan att notera företaget i närtid. Någon ny tidsplan angavs inte.

Uppdatering: I mitten av maj 2019 meddelade Mindark att de ansluter sig till Spotlight Go Public, en plats för bolag som vill notera sig inom 18 månader på Spotlight och vill förbereda sig.

Uppdatering: Under våren 2020 sålde/överförde grundaren och huvudägaren Jan Welter Timkrans sina aktier till Tatiana Karunnaya. Hon är modell, hårdvårdsproduktsåterförsäljare och enligt Linkedin även ekonom på Mindark. Har tidigare varit modell för grafik i spelet.

Uppdatering: När vi i mitten av januari 2021 kollade listan över Go Public-bolag så är Mindark inte längre med på listan.

Uppdatering: I april 2021 skrev Mindark att någon tidsplan för en notering ännu inte har bestämts.

Uppdatering: I mitten av januari 2023 meddelade Mindark att de gör en direktnotering på Spotlight den 27 januari 2023.

Uppdatering: En representant för Mindark ringde så vi passade på att fråga om vem huvudägaren är. Det är Tetiana Karunna, som är grundaren Jan Welter Timkrans nya fru.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner