Börsnotering av

Meds Apotek AB

MEDS är ett online-apotek som säljer receptbelagda och receptfria läkemedel.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Kommande

Ägare

Uppdatering: Innan nyemissionen i mars-april 2023; Rutger Arnhult 18,4 %, Björn Thorngren (vd och medgrundare) 10,3 %, Ilija Batljan 7,5 %.

Bland investerarna finns bland annat Richard Båge, Michael Storåkers, Inbox Capital, Felix Hagnö, Robin Ramm-Ericson och Gustaf Hagman.

Värdering

Uppdatering: 760 Mkr post money

Uppdatering: 697 Mkr pre-money då bolaget vill ta in upp till 81,9 Mkr i mars-april 2023. 44 kr per aktie.

Uppdatering: 1,26 Mdkr post money då man tog in 80 Mkr i mars 2022.

Uppdatering: 727 Mkr i januari 2021 då man tog in 167 Mkr.

270 Mkr pre-money och 420 Mkr post money om emissionen i november 2019 fulltecknas.

Mer information

I mitten av november 2019 skrev Affärsvärlden på sin ryktessida att MEDS är på väg till börsen. Ingen specifik tidsplan angavs.

Uppdatering: I slutet av november 2019 skrev Breakit att Carnegie kontaktat utvalda kunder med ett erbjudande att investera i Meds till en pre-money-värdering på 270 Mkr. Emissionen är på 150 Mkr och de gamla ägarna deltar med 42 Mkr.

Uppdatering: I början av december 2019 dementerar vd Björn Thorngren att en börsnotering är aktuell i nuläget, men uteslutet inte att det kan ske i framtiden. Det verkar som att emissonen felaktigt fick en del att dra slutsatsen att den var en del av en noteringsprocess.

Uppdatering: I slutet av juni 2022 skrev Di Digital att Meds planerade en börsnotering i slutet av 2021 med Nordea som rådgivare, vilket dock Meds vd dementerade. Vidre skrev Di Digital att det cirkulerar flera rykten om noteringsplaner. Ett är att bolaget klippt banden med rådgivarna Carnegie och ABG Sundal Collier, och att bolaget nu ska göra en direktnotering själva.

Uppdatering: Meds Apotek noteras på First North den 1 september 2022. Bolaget gör en direktnotering utan finansiell rådgivare, med Delphi som legal rådgivare.

Uppdatering: I slutet av augusti, några dagar efter att 1 september 2022 kommunicerats så meddelar bolaget att de vill senarelägga noteringen till första veckan av oktober 2022. Detta då man vill hinna informera marknaden mer. "MEDS planerar en rad aktiviteter under september för både privata och institutionella investerare."

Uppdatering: Den 29 september 2022 meddelade Meds Apotek att de ställer in noteringen i närtid. Men tillade att en notering av bolagets aktier fortfarande är aktuell när förutsättningar bedöms finnas.

”Vi har genomfört en stor rad möten och aktiviteter mot marknaden under september, både i Sverige och internationellt. Mottagande har genomgående varit positivt. Trots detta är det en hög risk att notera företaget under rådande marknadsförutsättningar. Med hänsyn till våra aktieägares bästa har vi därmed valt att avbryta den pågående noteringen och återkommer senare.” kommenterade Björn Thorngren, medgrundare och VD, MEDS Apotek AB.

Uppdatering: I slutet av mars 2023 skrev Di att Meds gör en nyemission på upp till 81,9 Mkr till 44 kr per aktie. Pre-money-värderingen är 697 Mkr, dvs rejält mycket lägre än värderingen på 1,26 Mdkr vid föregående emission.

Uppdatering: I maj 2023 började Ilija Batljan, som är under finansiell press, att sälja av sina aktieinnehav vilket i flera fall satt press på kurserna. Han är tredje största ägare i Meds.

Uppdatering: Meds lade om strategin och fokuserade på lönsamhet. Di Digital skrev i mars 2024 att omsättningen steg 5 procent till 640 miljoner kronor under 2023, 10 procent säger vd beroende på vad man räknar. VD är positiv, 2023 var ett år då bolaget optimerade och under 2024 kan man åter växa mer. Han viftar återkommande bort rykten om att en nyemission ska göras och säger att bolaget klarar sig på befintlig kassa.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner