Börsnotering av

Lumito AB

Lumito är verksamt inom visualiseringsteknik för vävnadsanalys. Bolaget är specialiserat inom medicinsk teknik för digital patologi.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Lista

Status

Inställd

Ägare

Masoud Khayyami 10,53 %.

Mer information

Lumito meddelade i mitten av februari 2021 att de har inlett processen att notera sig på First North, dvs en flytt från NGM Nordic SME.

Uppdatering: I slutet av februari 2021 hamnade Lumito i medias ljus, liksom gjorde sfären där Lumito ingår. Bolaget hade kommunicerat att de inlett ett samarbete med Sectra vilket Sectra förnekade och Sectras vd sade att han aldrig varit med om något liknande. Lumito kommer med ett nytt pressmeddelande, vilket möts av samma mothugg från Sectra. Denna gång säger Sectras vd till Direkt "Det finns ett samarbete på så sätt att de har köpt en pryl, men det är ungefär samma typ av samarbete som att jag köper mat på Ica".

Detta borde inte förbättra Lumitos möjligheter att flytta till First North. Det är extra problematiskt då bolaget redan försökt notera sig där en gång tidigare men fick gå till en annan marknadsplats i stället.

Uppdatering: Planerad notering på First North verkar vara 26 februari 2021. Det har meddelats att sista dag på NGM Nordic SME är den 25 februari 2021, under förutsättning att Lumito blir godkända för First North.

Uppdatering: Den 24 februari 2021 meddelade Lumito att man dragit tillbaka avnoteringsansökan för NGM Nordic MTF och inte kommer att flytta till First North. Detta efter att bolagets informationsgivning blivit kraftigt ifrågasatt. Lumito skriver att processen bara skjutits fram, men det återstår att se, det är trots allt andra gången dörren till First North stängs.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner