Börsnotering av

Investment AB Spiltan

Spiltan Invest är ett investmentbolag som investerar i noterade och onoterade svenska tillväxtföretag. Företaget är en aktiv och långsiktig ägare med en portfölj inom tech, finans, fastigheter och industri.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Genomförd

Ägare

Per H. Börjesson inkl bolag 15,76 %, Br Börjessons Pensionsstiftelse 6,17 %, Investment AB Chiffonjén 2,19 %, Boogie Woogie i Göteborg AB 2,03 %.

Värdering

5 599 Mkr i marketcap under inledningen av 2021. 179 kr per aktie.

Mer information

I början av mars 2021 skrev Finwire att grundaren och vd:n Per H Börjesson tweetat att Spiltan planerar att byta handelsplats (från Pepins) så att man kan ha aktien i ISK och att man nu utvärderar olika alternativ. Vidare framgick att företaget går över till IFRS så att alla alternativ är möjliga, där den kan tilläggas att IFRS krävs på reglerade börser och även på First Norths och Spotlights finare segment.

Uppdatering: I början av maj 2021 skrev Di att Pepins och NGM lanserar den nya marknadsplatsen NGM Pepmarket och att Spiltan blir ett av de första bolagen att notera sig där. NGM Pepmarket är en MTF-marknad som NGM Nordic SME men med skillnaden att aktierna bara handlas en gång i veckan.

I ett pressmeddelande framgår att marknadsplatsen ska lanseras hösten 2021.

Uppdatering: I början av september 2021 meddelade Spiltan att första handelsdag på NGM PepMarket är planerad till slutet av oktober.

Uppdatering: I mitten av oktober 2021 meddelade Spiltan att första handelsdag är planerad till 26 oktober 2021.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner