Börsnotering av

ICA AB

ICA-koncernen är ett av norra europas ledande detaljhandelsföretag med olika verksamheter i flera länder. Det är cirka 2 125 egna och handlarägda butiker i Sverige, Norge, Estland, Lettland och Litauen. I gruppen ingår ICA Sverige, ICA Norge, Rimi Baltic och fastighetsbolaget ICA Fastigheter samt ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster till kunder i Sverige.

Noteringsfakta

Noteringsdatum

Status

Inställd

Ägare

Ahold 60 %, Hakon Invest 40 %.

Mer information

I början av september 2012 meddelade Ahold, ägare till 60 % av ICA, att de funderar på att börsnotera sin andel av ICA. Ahold ska nu under 6-12 månader utvärdera sitt ägande, där en börsnotering på Stockholmsbörsen är en möjlig utkomst.

Uppdatering: I mitten av februari 2013 presenterades en affär angående ICA. Det blir ingen direkt börsnotering av ICA AB, men indirekt och i praktiken blir det en börsnotering av ICA. Det börsnoterade investmentbolaget Hakon Invest som äger 40 % av ICA AB köper ut Ahold, som äger övriga 60 %. Efter det byter Hakon Invest namn till ICA Gruppen, och de tillgångar som inte relaterar till ICA utgör mindre än 10 % och kommer att ses över. Dvs i praktiken blir det en börsnotering av ICA AB, men det sker via Hakon Invest.

Uppdatering: Den 27 mars 2013 blev affären mellan Hakon Invest och ICA AB klar. Hela ICA är därmed börsnoterat, dock inte direkt via ICA AB.

Håll dig uppdaterad med det senaste inom nyemissioner